Groepsbeschrijving

Welkom in onze Facebook-groep "Nijmeegs Glorie." Dit is primair een fotogroep, met name voor zelfgemaakte foto's van Nijmegen en sterk aan Nijmegen verbonden kernen rondom Nijmegen t.w.; Beek, Ubbergen, Ooij (met Erlecom), Persingen, Berg en Dal (dorp), Heilig Landstichting, Malden, Weurt en de natuur- en/of recreatiegebieden Hatertse- en Overasseltse vennen en Berendonck.

Het is de bedoeling om hier Nijmegen e.o. aan iedereen te tonen zoals het nu is. Het beeldmateriaal moet een gevoel van trots op kunnen roepen. Dus de "Glorie" is hier de bedoeling. Niet de klachten.

Helaas ontkomen ook wij er niet aan afspraken op te stellen. Veel daarvan zijn tot stand gekomen in samenspraak met leden, maar ook door wetgeving. Hier een samenvatting van de belangrijkste groepsafspraken:

  • foto's/video's uit deze eeuw, welke in 2001 is begonnen, en het object, als het onroerend goed betreft, moet er op de dag van plaatsen nog staan in de toestand zoals op de foto zichtbaar. 
  • voertaal is Nederlands (ook geen dialect).
  • respect voor iedereen, zowel binnen alsook buiten de groep.
  • geen politiek, geen reclame(SPAM), geen raad- of zoekplaatjes, quizjes, aanstootgevende plaatjes en ook geen erotische plaatjes.
  • Bewegende, zogenaamde GIF-bestanden in de opmerkingen/reacties zijn niet gewenst en worden verwijderd.
  • WWWW principe in het bijschrift boven de foto (Wie, Wat, Waar en Wanneer), waarbij met "Wie" de bron (wettelijk verplicht) bedoeld wordt.
  • één foto per bericht. Meerdere foto’s in reacties of een nieuw bericht.

Allerlei aankondigingen voor festiviteiten, festivals, concerten, tentoonstellingen, openingen, acties voor onderscheidingen, boekpresentaties, nieuwtjes, weetjes, etc. etc. horen thuis in de openbare groep “Nijmegen.Top” en worden op “Nijmeegs Glorie” verwijderd. Iedereen heeft toegang tot die groep en alleen leden kunnen daar wat plaatsen: Klik hier om bij die groep te komen en lid te worden. (https://www.facebook.com/groups/nijmegen.top)

Collectoritems, familiekiekjes en (oude) klassenfoto’s worden verwijderd uit de groep.

Dat geldt ook voor beelden van recepties, reünie's, lezingen, exposities, (oorlogs)veteranen, etc. alsmede foto's waar hoofdzakelijk personen het beeld van de foto bepalen. Dit laatste kan meestal in "Nijmegen.Top" geplaatst worden

Complete en uitgebreide afspraken, regels, reglementen en slotbepalingen zijn te vinden in de uitgebreide groepsafspraken en te bereiken door hier te klikken. Daar vind je ook links naar toelichtingen op de belangrijkste “regels” met o.a. uitleg waarom zo’n afspraak tot stand is gekomen.

Uitleg en hoe er mee omgegaan wordt met deze afspraken is te vinden in de toelichting groepsbeschrijving door hier te klikken.

In de pagina met groepsafspraken is ook een link naar de colofon inzake tekstbronnen en beschrijvingen van mij, Paul Marsman, te vinden of door hier te klikken.

Wij zijn per messenger bereikbaar of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoek ook eens onze website: www.NijmeegsGlorie.nl

                                          Design details: Paul Marsman©  Rode letters 156 witte achtergrond